Контрол на достъп

Действащият европейски стандарт, който дефинира изискванията към системите за контрол на достъп е EN 60839-11-1:2012.

Ограниченият или контролиран достъп до общите помещения на жилищна сграда повишава сигурността, както за самите жилища, мазета и гаражи, така и за имуществото в общите части – пощенски кутии, врати, асансьор и др. За изграждането се използват системи, които осъществяват контрол на достъпа в офиси, паркинги, СПА центрове, басейни, болнични заведения, санаториуми и др.

Съвременните системи за контрол на достъп предлагат на клиентите желаното разнообразие от функции и опции, които дават възможност за изграждане на сложни системи с много нива на достъп и разпределени функции и управление.

Чрез изграждането на системи за контрол на достъп и работното време с безконтактни чип карти и с биометрични четци на пръстови отпечатъци се постига контролиран пропуск до съоръжения, сгради или защитени зони в тях. Такава система дава възможност за контрол на работното време, отсъствията и редовността на персонала. На всички служители, дори и временно нает персонал, се издават RFID карти за точно и прецизно отчитане на работното време и присъствието. Добре изградена и проектирана система за контрол на достъпа дава възможност да се създават групи и времеви графици и да се правят различни справки (дневни, месечни, годишни), също така и справки за моментното състояние на присъствията (справка за наличен персонал, справка за персонал, разпределен по отдели, справка за изработени часове, отсъствия, закъснения, извънредни часове, командировки, неспазване на работното време и много други). Системата дава възможност да отрази кога определен служител е в отпуск и за колко време. Такъв вид контрол на достъп се осъществява със системи, които са подходящи за контрол на паркинги, достъп до офиси, достъп до работни помещения, контрол на потока от посетители и работещи, контрол на достъпа до товаро-разтоварни места, регистриране и отчитане на престой на посетители и работно време.

Същевременно от предимствата на системите за контрол на достъп и контрол на работното време могат да се възползват и собствениците на малки офиси, магазини и складове. Системите могат да се използват и в локален режим без необходимост от контролери, компютри и други устройства, характерни за големите системи.

В новото поколение системи за контрол на достъп и работното време масово се използват IP (мрежови) решения. Това спомага за изграждане на access-control в огромни сгради и комплекси, както и дистанционен контрол.

Управлението на предлаганите системи за контрол на достъп е микропроцесорно, което позволява запаметяване на многобройни данни за потребителите и данните за преминаване през различните контролирани места на обекта. Всички управления и датчици работят безотказно и подават непрекъсната информация към персоналния компютър, отдалечени от него до 1000 метра.

Ние предлагаме изграждане на атрактивни и надеждни системи за контрол на достъпа и работното време посредством трите най-използвани в световен мащаб технологии – биометрия (пръстов отпечатък), RFID безконтактни карти и PIN контрол.

Фирма „Дигитрон” ЕООД монтира системи за контрол на обходите. Такива системи се използват за проверка на изпълнението на задълженията на патрулиращите охранители. Системите от този вид могат да бъдат изцяло мобилни, като контролните точки не се нуждаят от захранване, а мобилното устройство за маркиране се зарежда еднократно на 2-3 месеца. Системите за контрол на обходи имат възможност за проследяване на движението на всеки един от охранителите, разнообразие от справки и защита против вандализъм.

Фирмата предлага изграждане на аудио и видеодомофонни системи. Системите отговарят на всички съвременни изисквания и стандарти и са едно от най-достъпните средства за осигуряване на сигурност и удобство в дома и офиса.

Vandaloustoichiv IP68 chetec za kartiBezkontakten kontroler za kontr. na dostap i rab. vreme Bezkontakten kontroler za kontrol na dostap Bezkontakten shirokoobhvaten chetec na karti Bezkontaktni chip karti - Clamshell Bezkontaktni chip karti - kliuchodurjatel Bezkontaktni chip kartiElektromagnit za zadarjane na vrati - stenen i podov montaj Bezkontaktni tagove Biometrichen terminal za kontrol na dostap i rab. vremeElektromagnit za vgrajdane s izdarjlivost 300 kg.Paket za kontrol na obhodi s 10 br. bezkontaktni tagaSistema za kontrol na obhodi Terminal za kontrol na dostap i otchitane na rabotno vremeAvtomatichna bariera s distancionno upravlenieElektromagnitna brava tip bolt Fail SecureTriramenen turniketBiometrichen terminal za kontrol na dostap i rabotno vreme